Alle kinderen de natuur in!

31 / 05 / 2024
Avontuur
Binnenland
Kamperen
buiten spelen

Experts stellen educatieve natuurdriehoek voor

Ken je de voedingsdriehoek nog? Water als basis, koolhydraten, proteïnen, groenten en fruit als stevige bouwblokken, en een klein puntje zoetigheid bovenaan. Blijkt nu dat kinderen niet enkel goede voeding nodig hebben om gezond op te groeien, maar dat een stevige portie natuur ook helpt. Om dat wat concreter te maken, wordt door vijf experten in samenwerking met A.S.Adventure een educatieve natuurdriehoek geïntroduceerd. De natuur is namelijk een speeltuin vol voordelen: zowel voor mentaal, fysiek als sociaal welzijn. 

Aardbeien planten in een stadstuin, met blote voeten in het gras lopen, blaadjes verzamelen, stenen over het water ketsen … Spelen in de natuur is goed voor het immuunsysteem, de creativiteit en de weerbaarheid, en bovendien is het heel leuk! Speciaal voor alle ouders die de buitenspeeltijd van hun kinderen zien verdrongen worden door een overvloed aan hobby’s, schermtijd en verplichtingen, is de natuurdriehoek een goede leidraad. Spelen in de natuur is namelijk niet iets wat je doet als je niet anders kan bedenken om te doen, het is een essentiële bouwsteen in de ontwikkeling van kinderen. 

kind met stok

Wat schrijven de experts dan precies voor? Dagelijks een uur buitenspelen, in eigen tuin of in de buurt. Insecten zoeken, klimmen en klauteren … Daarnaast zouden ze elke week 1 tot 3 uur wat verder van huis op ontdekkingstocht moeten gaan. Een uitstapje naar de kinderboerderij of een picknick in het park? Ja graag! Maandelijks een uitstapje naar de zee of de Ardennen om te kamperen, kanoën of een ander avontuur op te zoeken, helpt om hun wereld nog meer te verruimen. Om tot slot je kinderen zich helemaal wegwijs te laten worden in de natuur, kan je jaarlijks een avontuurlijke vakantie vol natuurlijke ontdekkingen organiseren. Klinkt best leuk, toch?

Download de inspiratiegids en geniet van talloze kleine en grote natuuravonturen.

voetballende kinderen